Brandz

Fynda klänningar på nätet

Utbudet klänningar är oändligt och det finns åtskilliga märken att välja bland. För att hitta en klänning som sitter perfekt, är allt ifrån material till design viktigt att tänka på. Som alltid är det smart att utgå ifrån sin egen kroppsform när man väljer kläder, för att de skall följa kroppens linjer och former på ett bra sätt.

Välj rätt klänning utifrån din kropp

Det finns idag mängder av modeller på klänningar. Alla sorters klänningar passar dock inte på alla typer av figurer. Beroende på vad du har för kroppsform, så finns det klänningar som passar mer eller mindre bra.  För att bli så snygg som möjligt i en klänning så är det bra att låta kroppen styra valet av klänning. Dock är det bara förslag, givetvis är det du själv som styr valet av klänning.
Det finns troligen lika många kroppsformer som det finns kvinnor, men här är de fyra vanligaste och vad dessa passar i för typ av klänningar. Halens klänningssortiment är stort och de flesta kan hitta vad de söker oavsett kroppsform.

Plommonformad figur

Du som har denna figurtyp passar bäst i korta klänningar som framhäver dina ben och gör att du känner dig längre. Gärna tighta klänningar som framhäver dina former. Undvik klänningar som inte har figurskärning, då det kan få rumpan att försvinna. Välj enfärgade klänningar och undvik mönster.

Tomatformad figur

Du passar bäst i tighta klänningar som är raka och helst enfärgade. Det är mest smickrande för denna typ av figur. Klänningar som slutar över knäet eller kortare. Undvik slappa klänningar som hänger löst på kroppen då din figur försvinner helt i en sådan klänning. Om du är kort, undvik även maxiklänningar, då de gör att du ser ännu kortare ut.

Päronformad figur

Klänningar som är raka eller lätt utställda passar dig ned päronform. Det förvillar och trollar bort rumpor som är lite större. Välj även klänningar med markerad midja. Undvik klänningar med saker kring midjan, det får dina höfter att se större ut. Denna kroppstyp bör heller inte välja hellånga klänningar.

Potatisformad kropp

Klänningar med klara färger i tyger som är skira passar denna figur. Knälånga eller kortare passar denna form bättre än hellånga klänningar. Undvik tajta klänningar med stora mönster, det gör att din kropp ser större ut den med.