Brandz

Så kan du köpa sprayfärg för graffiti och andra ändamål

Så kan du köpa sprayfärg för graffiti och andra ändamål

Så kan du köpa sprayfärg för graffiti och andra ändamål

Du kanske är en riktig graffitikonstnär eller bara någon som tycker det är roligt att måla graffiti på fritiden? Eller så kanske du vill sätta lite färg på dina möbler eller på andra föremål i ditt hem? Om så är fallet kan sprayfärg vara ett användbart och effektivt verktyg. Denna typ av färg är nämligen mångsidig och finns tillgänglig i många olika färger. Dessutom kan färgen användas på flera olika sorters ytor.

Men vad bör man då tänka på när man ska köpa sprayfärg? Det finns ju trots allt så många olika alternativ att välja mellan. Så vilken är den bästa färgen för just ditt unika projekt? I denna artikel berättar vi vad som är viktigast att tänka på när du gör ditt val!

3 saker att tänka på när du ska köpa sprayfärg till ditt pysselprojekt

Oavsett vilken typ av hobby- eller pysselprojekt du ägnar dig åt bör du ha följande saker i åtanke när du gör ditt val:

  • Typ av färg. Det finns flera olika typer av sprayfärg att välja mellan. Vissa färger är lite mer hållbara än andra och ger en glansigare finish. Dessa lämpar sig oftast bättre för användning utomhus i form av bland annat graffiti och gatukonst. Andra är istället bättre val när du vill måla en möbel eller något annat föremål som du använder inomhus.
  • Typ av yta. När du väljer en färg bör du även ta hänsyn till den yta som du vill måla med färgen. Olika sprayfärger fäster nämligen olika bra på diverse föremål. Därför är det viktigt att du väljer en färg som är kompatibel med det material som du har tänkt måla med den. Vissa lämpar sig bättre för till exempel plaster eller metaller eller textilier.
  • Färg och finish. Det kan även vara värt att ha i åtanke vilken färg och finish som du är ute efter. Färgerna finns nämligen tillgängliga i alla möjliga färger och utföranden. Vissa har väldigt starka färger medan andra är metalliska eller lite mer subtila. Välj därför den färg och finish som passar ditt projekt bäst.