Brandz

Som hyrläkare behöver du välja rätt bemanningsföretag

Som hyrläkare behöver du välja rätt bemanningsföretag

Som hyrläkare behöver du välja rätt bemanningsföretag

Det är viktigt att du som är hyrläkare väljer rätt bemanningsföretag att jobba för. Du vill välja en aktör som är seriös och har ett gott anseende i branschen. Genom att göra detta kan du nämligen försäkra dig om att företaget ifråga kommer ta väl hand om dig under din tid som konsult. Men hur gör man då detta? Läs vidare så tipsar vi om hur du kan gå tillväga!

Så kan du välja rätt bemanningsföretag och få en bra upplevelse

Det finns flera olika sätt på vilka du kan gå tillväga för att välja rätt bemanningsföretag. Innan du väljer att bli hyrläkare för ett visst bolag bör du säkerställa att aktören har varit verksam i ett visst antal år. Du kan även höra dig för bland dina kollegor för att se om dessa rekommenderar företaget eller inte.

 

Den enskild viktigaste åtgärden som du kan vidta för att få en bra upplevelse och tillvar som konsult är helt enkelt att välja rätt bemanningsföretag. Om du pratar med en rekryterare eller annan kontaktperson på företaget och denne låter som en typisk säljare bör du dra öronen åt dig. Vad du behöver är istället en kontakt som kan kommunicera med dig på ett tydligt och ärligt sätt. Då vet du att du kommer få en framgångsrik och givande tid som konsult för företaget.

Fler tips till dig som är hyrläkare och därmed hyrs ut som konsult

Det finns även fler tips vi kan ge till dig som är hyrläkare eller vill bli detta. Du bör bland annat tänka på att:

 

  • Den geografiska placeringen inte alltid är särskilt glamorös. Ibland kanske du får möjligheten att hyras ut till ett sjukhus i norra Norrland. Om så är fallet kanske uppdraget inte känns så glamoröst, men det är viktigt att du har ett öppet sinne när det kommer till placeringen. Ofta blir det bättre i slutändan än vad du på förhand kanske hade trott.
  • Du får möjlighet att samla på dig värdefulla erfarenheter. Genom att jobba för olika uppdragsgivare på olika ställen kan du samla på dig erfarenheter och kanske utveckla specialistkunskaper. Detta gör att du får möjligheten att spetsa till din CV lite grann.