Brandz

Allt fler väljer att sälja guld för att betala räkningarna

Allt fler väljer att sälja guld för att betala räkningarna

Allt fler väljer att sälja guld för att betala räkningarna

Har du guldföremål därhemma som har gömts undan någonstans i en garderob eller på en vind i flera decennier? Eller har du kanske nyligen ärvt sådana dyrbara föremål från en släkting eller annan person i din närhet? Om så är fallet kan du vilja överväga att sälja guld för att få loss pengar. Faktum är att allt fler svenskar nu väljer att göra detta. Försäljningarna görs av flera olika skäl, däribland för att kunna betala räkningarna.

Genom att sälja guld kan du få loss pengar att använda till annat

Levnadskostnaderna har ökat en hel del för många människor på senare år. Därför väljer allt fler personer runt om i vårt avlånga land att sälja guld för att kunna betala sina räkningar. Dessutom finns det även många andra skäl till att göra en sådan försäljning. Ett exempel är att du helt enkelt vill kunna få en slant för de föremål som du inte längre vill ha liggandes därhemma.

Det kan ibland vara en ganska tidsödande process att försöka avyttra guldföremål. Dessutom lönar det sig ofta att göra sin hemläxa och att veta vad man gör. För tyvärr finns det en del oseriösa aktörer på marknaden som försöker skinna dig på dina guldföremål och köpa dem alldeles för billigt. Men samtidigt finns det också mer seriösa och pålitliga aktörer som ger dig ett juste pris för dina guldsaker.

Tänk på detta när du funderar på att sälja dina gamla guldföremål

Det finns vissa saker som du bör ha i åtanke när du funderar på att sälja dina gamla guldföremål:

  • Smycken kan ha ett värde som metallskrot. Om du till exempel har en stor och väldigt ful gammal brosch i guld kan den ibland vara mer värd som metallskrot än som smycke. Den kan då smältas ner så att guldet återanvänds i nya föremål.
  • Äldre smycken kan vara mer värdefulla. Gamla och antika guldsmycken kan ofta ha ett högre värde än mer moderna sådana.
  • Guldvikten är kung. Generellt sett ligger smyckets verkliga värde i dessa guldvikt. Det betyder att formgivningen och andra aspekter av smycket inte nödvändigtvis betingar ett särskilt högt värde.