Brandz

Hårborttagning med laser i Stockholm

Hårborttagning med laser i Stockholm

Hårborttagning med laser i Stockholm

Tänk dig silkeslena ben året om – utan att behöva lyfta ett finger! Detta kan bli verklighet om du investerar i hårborttagning med laser i Stockholm. Det finns många typer av kliniker som utför den här sortens hårborttagning. Du kan till och med köpa dina egna produkter och utföra behandlingen hemma. När man utför laserbehandling som hårborttagning används en särskild sorts värme i hårsäcken som resulterar i att den skrumpnar ihop och så småningom dör. Ju mörkare hår man har, desto enklare kan man ta bort hårstråna med hjälp av laser eftersom värmen drar sig till själva pigmentet i hårsäckarna. Helt vitt eller grått hår är alltså svårt att få bort med just laserbehandling då dessa hårstrån saknar pigment.

När du utför hårborttagning med laser i Stockholm behöver du inte oroa dig för att det ska göra ont. Det är dock vanligt att uppleva små stick, men inte någon smärta. Du kan inte få bort hårstråna permanent på en behandling, oftast krävs det cirka sex till åtta behandlingar. Dock kan detta variera från person till person samt avgörs även av faktorer som vart på kroppen håret ska tas bort.

Utför hårborttagning själv

Om du tycker att priset för hårborttagning med laser i Stockholm är för dyrt på salongen kan du kolla in alternativen för att göra det själv. Idag kan du exempelvis köpa en helt egen IPL-maskin från Philips som du säkert och enkelt använder hemma. Det är bra att veta att den här sortens maskiner inte är fullt så starka som de som används på kliniker och salonger. Detta innebär rent konkret att du behöver utföra behandlingen då och då. Dock inte i närheten lika ofta som när du rakar dig. I regel räcker det med att utföra hemmabehandling runt var fjärde till var åttonde vecka för ett hållbart och fint resultat.
Med IPL-behandling gör du ungefär på samma sätt som om du hade gått till en salong. Tänk på att alltid läsa igenom bruksanvisningen noggrant innan du använder en maskin för hemmabruk. Bland annat ska du inte använda IPL direkt efter att du exponerat huden för solen och inte heller sola direkt efteråt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *