Brandz

Medik8 – det bästa för din hud

Medik8 – det bästa för din hud

Medik8 –  det bästa för din hud

För dig med akne kan det vara en stor utmaning att hitta bra hudvård. Akne är inte, som många felaktigt tror, ett resultat av fet hy. Hud med akne-problematik kan mycket väl vara i behov av extra tillförsel av fukt, som Medik8 kan tillföra. Detta gäller särskilt när du behandlar huden med organiska syror, som är kända för att ha god effekt mot orenheter i huden, men starka och effektiva produkter leder inte sällan till att huden triggas att producera mer talg – eller sebum som det också kallas – vilket kan orsaka tilltäppta porer och därmed mer problem med akne. Därför är det extra viktigt för dig med akne att hitta en god balans av dina rengörande och återfuktande produkter.

Så är Medik8 hudvård anpassad till akne-problematik

Medik8 produkter som är framtagna specifikt mot akne innehåller en hög halt verksamma ämnen, bl.a. salicylsyra vilket rengör huden och porerna mycket effektivt. Samtidigt tillför produkterna fukt, så att huden inte torkar ut och därmed blir dubbelt irriterad av behandlingen.
När du börjar behandla din akne med Medik8 produkter kommer du kanske känna av förändringar i huden:

  • huden stramar mer än vanligt om du inte är van vid syra-produkter
  • viss tillfällig värme och rodnad kan uppstå

Detta är normalt och går över när huden vänjer sig vid att rengöras på djupet. Följ alltid upp djuprengöringen med en fuktgivande kräm som ger huden den näring den behöver för att svara effektivt på behandlingen. Medik8 fuktkrämer innehåller bl. a. vitaminer och antioxidanter som vårdar och mjukar upp huden, inifrån och ut.

Därför är användarna nöjda med Medik8 effekten mot akne

Många som behandlar sin akne upplever att de rengörande produkterna antingen är för “mesiga” mot orenheter, och därmed inte hjälper huden att andas. Produkterna kan vara alltför starka och därmed ta bort för mycket av hudens naturliga fukt. Detta orsakar i sin tur bara mer irritation och utbrott av akne. Medik8 produkter är välbalanserade för att rengöra huden på djupet, och sedan återföra fukt så att huden kan fungera optimalt. När du har använt Medik8 under några månaders tid kommer huden att ha uppnått balans i den nya rutinen, och ha vant sig vid de verksamma ämnena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *