Brandz

Skor från Adidas en lång historia

Skor från Adidas en lång historia

Skor från Adidas en lång historia

Adidas har funnit i över 70 år och har hjälpt många generationer att vinna mästerskap eller komma i bättre vardagsform. Adidas har skor för de flesta typer av idrottare och idrotter. Adidas arbetar för att vara ett hållbart företag och tar hänsyn till flera olika faktorer inom hållbarhet i sin produktionslinje.

Adidas skor är kanske mest kända för sina tre stripes, logotypen som kommit att bli nästintill ikonisk. Adidas sponsrar lag och atleter med kläder att värma upp i eller att vinna i. Adidas har skor för många olika typer av ändamål. För den professionella idrottaren och den glade amatören. Skor från Adidas hjälper dig att komma igång med den där träningen som aldrig blir av. Kläder från Adidas får dig att känna dig sportig och stark. Förutom att tillverka skor och kläder i hög kvalité så arbetar Adidas hårt för att vara ett hållbart företag.

Adidas hållbarhetsarbete

Adidas skor grundades 1949. Idag arbetar Adidas inom både skor och sportkläder för att vara ett hållbart företag. De baserar sitt hållbarhetsarbete på livscykeln. Det betyder att de tar hänsyn till många olika faktorer inom hållbarhet. Det kan handla om användning av mark, att försöka undvika användning av farliga kemikalier, djurens välmående och vatten- och energianvändning i tillverkningsprocessen. En stor faktor för Adidas att ta hänsyn till när de tillverkar skor är användningen av hållbara material. De använder till exempel återanvänt gummi och EVA vid skotillverkning för att minska påverkan på miljö och klimat. Till exempel så samarbetar de med ett företag som gör plastplattor som används i tillverkningen av fotbollsskor. Detta företag tar tillvara på allt avfall och ser till att det återvinns i produktionen. Adidas gör skor av många olika typer och det finns många material som de undviker att använda i tillverkningen. De undviker materialet PVC, 2017 var 97 procent av deras produkter fria från PFC. Adidas sätter även värde på att skydda utrotningshotade arter genom att de inte utvinner råvaror från områden där sådana arter lever. De använder inte heller läder från djur som blivit inhumant behandlade. De är emot djurförsök och vill inte att nya material eller deras produkter testas på djur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *