Brandz

Kort eller lång brudklänning?

Kort eller lång brudklänning?

Att hitta en perfekt brudklänning är ingen enkel uppgift. Utbudet är nästintill oändligt och det finns både pampiga och enkla modeller att välja bland. Ett bra första steg för den som är på jakt efter en klänning till sin stora dag är att fundera över om den ska vara lång eller kort. Här kommer några bra tips på hur man ska tänka kring olika klänningar och saker som kan vara bra att veta inför valet.

Långa bröllopsklänningar

En lång brudklänning är ett väldigt traditionellt val och har alltid varit vanligt förekommande. Dessa har ofta ett speciellt utseende med mycket spets, tyll och andra vackra detaljer och det går inte att ta fel på vem som är huvudperson i rummet. Kjolar med flera lager, långa släp och fina broderier är några av dom saker som ofta syns på en brudklänning av lång modell. Långärmat, kortärmat eller inga ärmar alls finns också att välja mellan. Oavsett val passar dom långa klänningarna extra bra för den som drömmer om ett bröllop i klassisk och traditionell stil.

Korta bröllopsklänningar

Har man bestämt sig för en kort brudklänning finns det några viktiga saker att tänka på. För det första ska man inte välja en allt för kort modell, utan den bör sluta strax ovanför knäna. En annan sak man ska tänka på är att välja en klänning i ljusa färger och gärna med tyll eller broderier av något slag så att man ändå sticker ut från gästernas klädsel. En kort klänning kan annars påminna om en vanlig festklänning. Väljer man att ta en enklare klänning av kort modell kan man lägga extra krut på detaljer som skor, midjeband, smycken samt diadem eller andra håraccessoarer, för att lyfta fram bröllopslooken ytterligare.

Hur kommer vigseln se ut?

Valet av klänning kan avgöras till viss del av hur vigseln är planerad att se ut. Har man valt att ha ett väldigt traditionellt och klassiskt bröllop och allt som hör det till ska man välja en lång modell framför en kort. Har man istället valt att forma bröllopet på ett mer personligt vis kan man göra lite som man vill och välja den typ av klänning som man tycker ser bäst ut. Det finns dock inga regler som säger att det måste vara si eller så men det kan vara bra att ha med sig inför valet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *